Mobile Solutions Consultant aan het werk

Als IT consultant zet jij jouw unieke talenten en skills in voor diverse bedrijven. Iedere organisatie heeft zijn eigen uitdagingen en vraagstukken. Ontdek hier wat voor vraagstukken je kunt verwachten.

Als IT consultant zet jij jouw unieke talenten en skills in voor diverse bedrijven.
Bekijk meer

Spilberg Mobile Solutions Consultant bij Colruyt Group

Yvaylo Penev

De Colruyt Group is bij het grote publiek bekend door de gelijknamige supermarkten. Naast deze winkels ondersteunt het hoofdkwartier een twintigtal retail-organisaties. De organisatie loopt graag voorop als het gaat om de toepassing van nieuwe technieken. Wanneer deze zich aandienen worden ze getest en als het even kan snel ingevoerd.

Hoge eisen aan IT-innovatie

Aan vrijwel elke innovatie worden bij Colruyt hoge eisen gesteld. Het bedrijf is voor het doen van duizenden transacties per dag immers volledig afhankelijk van de snelheid en stabiliteit van de systemen. En dan is er ook nog een grote diversiteit aan devices waarop de software moet werken. Van reguliere smartphones naar gespecialiseerde Zebra devices tot aan de kassa’s. Een uitdagende omgeving voor een developer die via Mobile Device Management moet zorgen voor ‘controlled, tracked & up-to-date’-devices. ​

Begin 2022 was een ambitieus maar relatief ‘junior’ team verantwoordelijk voor Colruyts IT development. Om aan de hoge standaarden te voldoen ontstond de behoefte aan een ervaren IT-professional die het team kon leiden. Iemand die het team naar een hoger niveau kon tillen en bovendien de innovatieve spirit zou gaan aanwakkeren.

Image 2023 01 25 T15 16 48
Image 2022 09 13 T13 33 40

Aanwakkeren van de innovatie mindset

Vanwege zijn ervaring op het gebied van Android development werd Yvaylo aangesteld. Sinds een jaar zet hij zijn ervaring als Mobile Solutions Consultant in om het Colruyt developers team verder te professionaliseren. Een van de eerste initiatieven die hij lanceerde was de invoering van wekelijkse bijeenkomsten waarin teamleden werden aangemoedigd open hun ideeën uit te wisselen. Vanuit een veilige overlegomgeving konden zij met suggesties komen. Yvaylo hanteerde hierbij de regel: als je jouw idee goed weet te onderbouwen, mag je het ook uitvoeren. Zo werd niet alleen een reeks aan nieuwe ideeën uitgevoerd, maar werd door het openlijk voeren van discussies ook de innovatie mindset geactiveerd.

Snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen en trends

Dankzij de ervaring, coaching en het leiderschap van Yvaylo werkt het team nu fantastisch samen, wordt er zeer hoge kwaliteit geleverd en kunnen zij snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen en trends.

Consulting bij Spilberg in vier stappen

GROW

EXPLORE

CONNECT

EXPERIENCE

Contact Spilberg's consultants
Contact us for freelance or consulting projects at Spilberg

KOM IN CONTACT

Wij komen graag met je in contact​