Functional Analyst aan het werk

Als IT consultant zet jij jouw unieke talenten en skills in voor diverse bedrijven. Iedere organisatie heeft zijn eigen uitdagingen en vraagstukken. Ontdek hier wat voor vraagstukken je kunt verwachten.

Onze consultants zetten hun IT skills in bij verschillende organisaties.
Bekijk meer

Spilberg IT Consultant en Functional Analyst bij Vlaamse overheid, Departement Landbouw en Visserij

Maaike Vanderperre

Binnen de Vlaamse overheid wordt het beleid rondom landbouw en visserij uitgevoerd door het gelijknamige departement. Binnen dit departement ontstond medio 2021 de behoefte aan betere en meer geavanceerde IT-applicaties. Als functioneel analist zoekt Maaike oplossingen die binnen de cloud-omgeving breed inzetbaar zijn.

IT-innovatie binnen de overheid: een uitdaging

IT-innovatie binnen de overheid is een uitdaging. Niet alleen moet er rekening worden gehouden met diverse interne en externe stakeholders, maar ook met de uitvoerige wetgeving. Daarnaast moeten oplossingen breed inzetbaar zijn. Zo ook bij het Departement Landbouw en Visserij. Maaike Vanderperre ging deze uitdaging aan. Zij werd gevraagd om als functioneel analist een brug te vormen tussen enerzijds de behoeften vanuit het departement en anderzijds de expertise van de IT-afdeling.

Image 2022 09 13 T13 27 10
Blank

De 'spil' maakt het verschil

Maaike is binnen het departement de spil geworden waar IT-vernieuwing om draait. Als afdelingen nu behoefte hebben aan een oplossing, hebben zij een vast aanspreekpunt. Iemand die in gesprek gaat met product owners en ervoor zorgt dat de gewenste oplossingen er daadwerkelijk komen. Na een eerste mock-up gaan de developers aan de slag en worden iteraties gemaakt en door Maaike bewaakt. Zij behartigt zowel de belangen van stakeholders als van de IT-afdeling. Met uitgebreide analyses zorgt zij dat oude toepassingen naar de web-omgeving gaan. Bij die gelegenheid worden toepassingen waar nodig direct geredesigned. Naast grote projecten worden ook kleinere aanpassingen van functionaliteiten binnen bestaande oplossingen doorgevoerd.

De sleutel tot succesvolle IT-innovatie

Zorgvuldig afwegen van belangen van stakeholders, deze vertalen richting product owners en uitgebreid testen van oplossingen. Dat is voor het departement de sleutel tot succesvolle IT-innovatie gebleken. Spilberg is er trots op dat Maaike hier met haar team aan heeft bijgedragen.

Consulting bij Spilberg in vier stappen

GROW

EXPLORE

CONNECT

EXPERIENCE

Contact Spilberg's consultants
Contact us for freelance or consulting projects at Spilberg

KOM IN CONTACT

Wij komen graag met je in contact​