React workflow blog

Maak je React-workflow dit jaar beter met deze tools

2019 lijkt opnieuw een mooi jaar te worden voor React. Tegen het einde van 2018 werd de afstand tussen het aantal downloads van React en Angular nog groter dan in de periode daarvoor. Tijd om een ijzersterke workflow neer te zetten. Om je daar een beetje bij te helpen, heeft je favoriete sidekick de beste tools op een rijtje gezet.

Bit

Bit heeft het afgelopen jaar het leven van een hoop ontwikkelaars een stuk eenvoudiger gemaakt. Je hoeft niet langer de code tussen projecten te kopiëren en plakken, en niemand hoeft nog een bibliotheek te downloaden alleen om toegang te krijgen tot een bepaalde API.

Met bit zijn al je code netjes modulair opgeslagen, zodat jij en je teamgenoten de code telkens opnieuw kunnen gebruiken. Daarnaast kun je ook je favoriete tools gebruiken om componenten te zoeken en toe te voegen aan je eigen projecten. Bekijk deze video voor meer uitleg.

Context API in plaats van Redux

Wanneer je een lichtere optie voor Redux wilt, kun je de vernieuwde Context API gebruiken. Onder de motorkap gebruikt Redux natuurlijk ook Context API, en nu hoef je niet langer Redux te gebruiken voor kleinere applicaties. Wanneer je grotere apps gebruikt, is Redux (of Mobx) nog altijd de voorkeursoptie.

Wil je jouw project migreren? Dan moet je zeker deze video van Handlebar Labs checken:

Is dit niet de oplossing die je zoekt, maar is Redux ook niet helemaal jouw ding? ‘State management’ is voor veel ontwikkelaars het dossier dat hen hoofdpijn bezorgt als het om werken met React gaat. Als jij nog niet zeker weet hoe je jouw componenten wilt managen in 2019, of als je op zoek bent naar een manier om het leven van jou en je team makkelijker te maken, raden we je aan deze ‘deep-dive’ van Bits and Pieces te lezen.

‘Static website’-generatoren

We dachten dat statische websites verleden tijd waren, maar het afgelopen jaar maakten ze toch weer een comeback. Met handige generatoren kun jij nu supersnelle websites bouwen die draaien op html, css en JavaScript. Omdat de verschillende pagina’s op voorhand zijn gebouwd, hoeft er niets gegenereerd te worden op de server. Het grote nadeel is dat deze pagina’s de data pas inladen na het renderen en dat grote zoekmachines deze data dus niet meenemen in hun scan van de pagina. Dit kan negatieve impact hebben op de SEO.

Natuurlijk heeft niet elke pagina SEO nodig. Denk bijvoorbeeld aan inlogportalen, beveiligde webapplicaties of pagina’s die na een inlogscherm komen. Omdat er ook van veel simpelere hosting gebruik gemaakt wordt, is voor sommige projecten een statische pagina de beste oplossing. Maar welke generator doet precies wat jij nodig hebt? Hier vind je de 9 beste ‘static site’-generatoren tot nu toe.

Oké, dat waren onze suggesties, maar ontwikkelen doe je natuurlijk nooit alleen! Voel je vrij om jouw tips en optimale werkmethoden te delen in de reacties.