HTML5 IT blog

Deze toffe games zijn gemaakt met HTML5 (en jij kan ze NU spelen!)

Vroeger maakte men games in Flash, tegenwoordig heb je niet meer nodig dan HTML 5 en een beetje JavaScript om superleuke games te maken. Heb jij behoefte aan een kleine pauze? Dan is dit de blog voor jou! We hebben onze vijf favoriete HTML 5-games op een rijtje gezet. En het spelen van deze games kun je best onder “inspiratie” of “onderzoek” plaatsen!

1. Gods will be watching

http://www.deconstructeam.com/games/gods-will-be-watching/

Deze ‘point-and-click’-game gooit je direct in het diepe: jij en je crew moeten 40 dagen zien te overleven met elkaar. Zorg ervoor dat iedereen op de juiste manier met elkaar omgaat, zodat je het allemaal levend het einde van het spel haalt…

2. Angry Birds

https://funhtml5games.com/?play=angrybirds

Kennen we deze nog? Angry Birds was natuurlijk dé hit toen mobiel gamen nog in de kinderschoenen stond. Nu kun je de populaire game gewoon vanuit je browser opstarten. En ja, het is weer net zo verslavend als toen.

3. Cross Code (demo)

http://www.cross-code.com/en/start

Cross Code is een echte 2D Action RPG die zich ergens in de toekomst afspeelt. Je krijgt echte retro-vibes van de 16-bit SNES-achtige look, maar de game is verre van ouderwets. De puzzels en gevechten zijn uitdagend en het verhaal sleept je al snel mee in de vreemde wereld van CrossWorlds, een fictieve MMO waar Lea (dat ben jij dus) vast komt te zitten zonder geheugen of stem. Het hele spel kun je downloaden op Steam, maar als je gewoon even wilt kijken of het iets voor jou is, is er ook een gratis demo in je browser te spelen. We waren na ongeveer 2 minuten overtuigd, jij ook?

4. Bejeweled

http://www.q10games.com/Bejeweled_Html5/

In de categorieën ‘blast from the past’ en ‘nog altijd even verslavend’, hebben we ook Bejeweled in de aanbieding. Deze game is ook terug met een HTML 5-versie, perfect om tijdens een saaie call de tijd te doden tot jij verder mag doen aan je project. Wees gewaarschuwd: tijdens het schrijven van deze blog waren we weer even voor een minuut of tien afgeleid om “te kijken of het echt wel zo verslavend was”; ja dus!

5. Tiny Rifles

https://html5games.com/Game/Tiny-Rifles/738c6e89-7249-4e5a-8b6c-36899b1683c1

Besteed je tijd en geld op de juiste manier en win de oorlog. Naarmate de tijd verstrijkt, krijg je meer munten die je kan inzetten om wapens en munitie te kopen. In deze strategische game moet je keer op keer kiezen voor de juiste balans tussen een nieuwe aanwinst van soldaten en een kans om je vijanden te verslaan. Je wordt direct in het diepe gegooid, dus de eerste keer is misschien een beetje verwarrend. Zodra je het spelletje doorhebt, wordt het echter zeer verslavend.

Mocht je nog niet zijn blijven hangen bij een van de bovenstaande games, dan horen we graag of jij nog een andere favoriet hebt. We willen ons onderzoek naar deze HTML 5-games namelijk erg graag voortzetten…