Jquery plug-ins

De 20 beste jQuery plug-ins voor front-end developers

De lijst met JavaScript frameworks is bijna eindeloos, maar een van de meest populaire blijft toch wel jQuery. Jouw favoriete Sidekick hoort ze zo vaak voorbijkomen, dat we het tijd vonden voor een lijstje! Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende plug-ins beschikbaar die het werk nog nét een tikkie makkelijker maken. Het zijn er inmiddels zoveel dat wij ons best kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, Spilberg to the rescue!

Om het zoeken tussen deze plug-ins extra makkelijk te maken hebben we ze opgedeeld in 3 categorieën: layouts & navigatie, media en andere handige plug-ins.

Layouts & Navigatie

fullPage.js maakt het maken van een fullscreen scrolbare website extra makkelijk!

jQuery.fontFlex.js is een lichte plug-in die ervoor zorgt dat je font grootte automatisch schaalt naar de scherm- of browserbreedte van de gebruiker.

jQuery Tilted Page Scroll is perfect voor een uniek 3d-gekanteld scroll-effect op je website.

Multiscroll.js is een simpele plug-in die ervoor zorgt dat je twee verticale scroll-panelen op je website kan integreren.

Timeline.js zoals de naam al doet vermoeden is dit de go-to plug-in om een tijdlijn aan je website toe te voegen. Met veel design opties kun jij voor iedere website een unieke timeline creëren.

Trip.js is misschien wel héél specifiek, maar superhandig voor wanneer jij op zoek bent naar een manier om je bezoeker stap-voor-stap aan de hand te nemen op je website. Met deze plug-in kun je mensen door je website heenleiden en uitleggen hoe ze deze moeten gebruiken. Je kunt deze plug-in natuurlijk ook gebruiken om nieuwe features onder de aandacht te brengen.

Sidr is een simpele oplossing voor een responsive menu. Met deze plug-in creëer jij makkelijk een Facebook-achtig menu aan de linker- of rechterkant van je lay-out.

SmartMenues is een menu plug-in boordevol opties! Creëer horizontale of verticale menu’s die werken op alle apparaten.

Media

Focuspoint is jouw oplossing voor lelijk bijgesneden afbeeldingen binnen een responsive design. Met focuspoint kies jij wat belangrijk is binnen een foto zodat je responsive design eerst de minder belangrijke dingen wegsnijdt.

SVGMagic zorgt ervoor dat jij haarscherpe afbeeldingen kan gebruiken doormiddel van SVG en dat ze omgezet worden in PNG op het moment dat de browser geen SVG ondersteunt. Zo kun jij zorgeloos jouw websites versieren met de laatste technieken, zonder je druk te maken of de afbeeldingen wel bij iedereen te zien zijn.

TwentyTwenty is je go-to plug-in wanneer je op zoek bent naar een mooie manier om twee afbeeldingen te vergelijken. Deze plug-in legt de afbeeldingen over elkaar heen zodat de gebruiker door middel van een slider het verschil tussen de ene en de andere afbeelding kan zien.

rowGrid.js is een plug-in die het mogelijk maakt om je afbeeldingen in een grid lay-out te zetten met support voor infinite scrolling.

Simple JQuery Slider is, zoals de naam al doet vermoeden, een lichtgewicht jQuery-slider die precies doet wat een slider moet doen: afbeeldingen weergeven.

nanoGallery is een mooie “gallery-plug-in” die zowel responsive als touch enabled is. De plug-in is makkelijk te gebruiken en tovert iedere afbeeldingengalerij om in eentje die werkt op alle apparaten. De afbeeldingen worden als een grid weergegeven en kunnen gehaald worden uit eigen gehoste afbeeldingen, google images, Flickr en Google+.

Vide is een jQuery plug-in die ervoor zorgt dat jij doodeenvoudig video’s kan toevoegen als achtergrond van je website.

FitVids.JS is een lichte plug-in die op een supermakkelijke manier video’s responsive embed binnen je website.

En nog wat andere handige plug-ins

BootstrapValidator is een jQuery-plug-in voor het valideren van Bootstrap-formulieren.

jQuery Confirm Mailto is een plug-in die ervoor zorgt dat gebruikers moeten bevestigen dat ze een mail willen sturen wanneer ze op een mailto: link klikken.

HideSeek is een simpele live search plug-in met veel opties om hem binnen jouw design te laten passen.

jQuery.planetarium is een plug-in waarmee je interactieve planeten en je eigen universum kunt bouwen! Handig? Niet per se, maar hoe gaaf is dit?

Ben je het hier helemaal niet mee eens of heb je misschien nog goeie aanvullingen? Neem vooral contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe tips.