IT meeting

Meetup Xamarin

De vakantie is ten einde, en dat betekent weer tijd voor onze meetups! Op woensdag 30 augustus werd het startschot van het najaar gegeven met als thema “Xamarin”. Benieuwd wat er werd besproken? Lees dan gauw verder! 

We startten de avond met een drankje en een hapje in de vorm van een heerlijke hamburger van onze Gourmet Foodtruck. Dit gaf iedereen de tijd om even met elkaar te kunnen praten en nieuwe mensen in de Meetup te verwelkomen. Nadat de hongerigen gevoed werden en de dorstigen gelaafd, was het tijd om onze sprekers aan het woord te laten.

Fervent Xamarin developer Jan van de Poel

De avond werd geopend door Jan Van de Poel. Jan is al van de beginjaren een fervent Xamarin developer, en ontving zijn Microsoft MVP status in 2016. Jan richtte zijn eigen bedrijf Flow Pilots een 6-tal jaar geleden op. Hij maakt van Xamarin gebruik om voor middelgrote en grote ondernemingen bedrijfskritische mobiele applicaties te bouwen.

Jan gaf ons een introductie van de vele oplossingen die Xamarin biedt bij het ontwikkelen van mobiele apps. Men kan gebruik maken van slechts 1 programmeertaal: C#. Hiermee creëer je apps die kunnen runnen op alle platformen: iOS, Android en Windows Phone.

Glenn Versweyveld: gepassioneerd Microsoft developer

Na de break nam Glenn Versweyveld de stage. Glenn is een gepassioneerd developer met een interesse in alles omtrent Microsoft development, met .NET in het bijzonder. Momenteel is hij als Xamarin mobile software engineer aan de slag bij Bank J. Van Breda & C°. Ook Glenn komt als Microsoft MVP graag spreken over Xamarin en is een zeer actief lid van de community.

Glenn ging tijdens het tweede deel van de meeetup dieper in op Xamarin forms.
Xamarin forms is een natively backed cross-platform UI toolkit dat developers toelaat om gemakkelijk user interfaces te maken die gedeeld kunnen worden over alle platformen (iOS, Android en Windows). Dit laat niet enkel snelle ontwikkeling toe, maar is ook een abstractie bovenop de native OS en UI elementen waardoor je native apps als resultaat krijgt met een native look en feel. Benieuwd naar de presentie van Glenn? Klik dan hier.

Na de presentaties kon er traditiegetrouw nog rustig verder gepraat en gediscussieerd worden met een fris biertje of frisdrankje erbij.

Meetup gemist?

Bekijk hier wanneer de volgende meetup plaatsvindt