W1siziisijiwmtkvmdqvmtuvmtivmzqvmjqvnze5l2fuy2llbnqtyw50axf1zs1hcmnoaxrly3r1cmfslwrlc2lnbi00ndi0mjauanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilciymdawedy0mcmixv0

JSBe - React Native & Creating and maintaining OpenSource libraries

Op 13 juni 2017 mochten wij voor het eerst JsBE ontvangen voor hun maandelijkse Meetup waarin Javascript en related technologies centraal staan.

Spilberg zorgde voor de ideale venue: een spiksplinternieuw kantoor waar de presentatieruimte centraal staat, dit vergezeld van de nodige drinks, healthy snacks en een gourmet foodtruck.

De twee eerste sprekers (Jeroen Nelen en Jo Somers) gingen dieper in op React Native. Beiden werken bij Rombit als mobile app expert voor iot producten.

Hoe start je een React Native project op? Of welke tools en modules gebruik je bij voorkeur? Zaken zoals Redux, Flow-typing en Jest kwamen allemaal aan bod.

Na de break nam Sam Verschueren het woord, zijn topic van de avond “Creating and maintainig OpenSource libraries”. Iedereen gebruikt OpenSource packages en libraries, maar je kan ook een bijdrage leveren aan de community.

Hoe ga je aan de slag met OpenSource als beginner, een checkbox lijst… handige technische tricks & tools en praktische tips telkens met het oog op het menselijke aspect van de community.

Na afloop deden nog enkelen zich tegoed aan de left-overs en een pintje. Wij besluiten in ieder geval met het idee dat die een eerste geslaagde Meetup-host was.

Op 28 juni verwelkomen wij PHP-Antwerp! Hopelijk tot dan!